Sayfalar

Kaplıca ve Termal Otelleri Sosyal Medya

16 Şubat 2013 Cumartesi Günü Yazıldı;.

ILICALARDAN YARARLANMA TARZI
 
·Ilıca Mevsimi: Bölgenin hava durumları göz önünde bulundurularak tespit edilir. Genelde yurdumuzda kurulmuş ılıca ve içmecelerin mevsimi onbeş Mayıs - 15 Eylül arasındadır.
 
·Kaplıcalarda Tedavi Vakti (Kür): Gereken kazancı karşılamak için 3 haftalık bir terapi ve asgari 21 banyo öğütlenir.
 
·Banyo anı ve Müddetler: Banyoya başlamadan evvel; küçük ve büyük Abdest elde etmek, banyoda hareketsiz durmak gerekir. Banyodan çıktıktan sonra da; silinilmez, havlu yahut bornoza bürünülür, ılık salonda bir Saat kadar uzanılır. Bu süre içinde, beden ter döker. Sonra giyinilir ve 1 saat dek daha çok benzer gözde (odada) beklenir.
 
·Birinci Banyo; kahvaltıdan önce aç karnına yada sabah kahvaltısından 60 dakika daha sonra,
 
·ikinci Banyo; akşam ziyafetinden 2 saat önce alınması durumunda azami mertebe yarar sağlanır.
 
·Banyoda kalma süresi: İlk Gün 10 dakika; sonrakilerde ise, hastanın yaradılışına (bünyesine) ve marazlığa göre, 12-yirmi Dk içerisindedir.
 
·İçme Kürü: Sürekli (kronik) marazlıklarda önerilir. Müddeti 3-altı hafta bulunmalıdır. Birinci gün; aç karnına 1 defada 6 Su bardağı (bir.beş litre); ondan sonraki vakitler; sabah, öğle ve akşam ziyafetlerinden yarım saat evvelce ikişer su bardağı tüketilir.
 
HASTALIKLAR
 
·Böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları: Sürekli (kronik) ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla ilgili rahatsızlıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan yararlanılır. Bu suların prostata yaradığı tespit edilmiştir.
 
·Deri Marazlıkları: Tüm cilt marazlıklarında; tuzlu, kükürtlü ve çamurlu sulardan faydalanılır.
 
·Hormonel rahatsızlıklar: Bu rahatsızlıklara, car radio-aktiviteli Sular iyi gelir.
 
·Göz Rahatsızlıkları: Sülfürlü (kükürtlü) ve iyotlu sulardan yararlanılır.
 
·kız hastalıkları: Bu bahiste doktor önerisi bulunmadan kaplıca tedavisi gerçekleştirilmesi hakiki olmaz. Ateşli bayan marazlıklarında ve gebe hanımlarda ılıca iyileştirmesi aşırı boyutta özenli ve kesin olarak hekim gözetiminde ifa edilmesinde yarar bulunmaktadır. Bunların üstünde Aybaşı rahatsızlıkları, sürekli (kronik) rahim hastalıklarında; sülfürlü (kükürtlü), çamurlu ve airwaves-aktiviteli sulardan istifade edilir.
 
·Kalp ve kan dolaşımı hastalıkları: ileri düzeyde kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de ılıca iyileştirmesi gerçekleştirilmez. Öbürleri için tuzlu, iyotlu ve radio-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Mide ve bağırsak rahatsızlıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor sıkışmalarında kaplıcalardan istifade edilmez. Davamlı (kronik) gastrit, sürekli (kronik) bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, dispepsi (hazımsızlık) ve kronik kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan istifade edilir.
 
·Romatizmal hastalıklar: Şiddetli ve ateşli romatizmada, ılıca iyileştirmesi uygulanmaz. Sürekli (kronik) romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, kükürtlü, car radio-aktiviteli ve balçıklı sulardan faydalanılır.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer rahatsızlıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas marazlıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan menfaatlenilir. ilerki safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir sistemi hastalıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir hastalıklarında; tuzlu, killi ve radio-aktiviteli sulardan faydalanılır.
 
·Teneffüs yöntemi marazlıkları: Astım, bronşit gibi teneffüs yöntemi marazlıklarında; tuzlu, iyotlu ve sülfürlü (kükürtlü) sulardan menfaatlenilir. ilerki derecedeki verem, damar sertliği ve kalp rahatsızlıklarında kullanılmaz.
 
Şeker marazlığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan faydalanılır.
 

http://ayiravysya.com/blog/view/11511/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://greenclassifieds.in/pg/blog/owner/giants23oak
http://dev3.lorea.org/pg/blog/owner/beard11ant
http://greenclassifieds.in/blog/view/34150/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://jamballad.com/pg/blog/owner/fir69don
http://jamballad.com/blog/view/22235/kaplica-otelleri-ve-tatili
https://dev3.lorea.org/blog/view/28577/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://lyokospace.v-info.info/pg/blog/owner/tent13oak
http://lyokospace.v-info.info/blog/view/100930/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://local-hook-up.com/pg/blog/owner/wealth25test
http://local-hook-up.com/blog/view/305969/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://jasitam.ikipmataram.ac.id/pg/blog/owner/alibi82test
http://jasitam.ikipmataram.ac.id/blog/view/126091/kaplca-otelleri-ve-tatili
http://mollyrecords.com/pg/blog/owner/bush23max
http://mollyrecords.com/blog/view/159980/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://postrenterrewards.net/pg/blog/owner/fir95don
http://postrenterrewards.net/blog/view/189983/kaplica-otelleri-ve-tatili

0 yorum: